Aloe vera plátky
Kód: 3509/500 3509/100 3509/250 Zvoľte variantPodrobný popis
Zloženie: aloe vera 51.99%, cukor 48%, SO2 max 100 ppm
Výživové hodnoty na 100 g:
Výživová hodnota: 380kJ /1591 kcal
Tuky: 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 94 g, z toho cukry: 76 g
Vláknina: 8 g
Bielkoviny: 0 g
Soľ: 0 g
Účinky: aloe vera má preukázateľne antioxidačné schopnosti, podporuje detoxikáciu organizmu, jeho imunitný systém a celkovú obranyschopnosť. Okrem toho znižuje fyzické aj psychické napätie a únavu, pomáha udržať normálnu hladinu cukru v krvi, má priaznivý vplyv na kontrolu telesnej hmotnosti a chudnutie, pomáha udržať normálnu hladinu cukru v krvi, podporuje správne vylučovanie, napomáha udržať normálny stav pokožky av neposlednom rade má priaznivý vplyv na komfort žien pred a pri menštruácii.
Použitie: Kandované plátky sa dajú priamo konzumovať, pretože sú krásne mäkké a vláčne. Sú okolo 1 cm vysoké, takže sa dajú aj pohodlne nakrájať na menšie kúsky a tie potom použiť do rôznych kaší, jogurtov, müsli, zákuskov, sladkých náplní, alebo na ozdobu tort.
Vyskúšajte kandizovaný aloe vera dezert. Budete potrebovať 1 šálku kandizovaných plátkov aloe vera, 1 šálku vody, 1 lyžicu medu, 1 lyžičku vanilkového extraktu, 1/2 šálky šťavy z čerstvého citróna, 1 lyžicu kukuričného škrobu, malé množstvo jahôd alebo iného ovocia (na ozdobenie). Vložte kandizované plátky aloe vera a vodu do mixéra a mixujte, kým sa nevytvorí hladká pasta. Preneste pastu do hrnca a zohrejte na strednom ohni. Pridajte med, vanilkový extrakt a šťavu z citróna a miešajte, kým sa med nerozpustí. Rozpustite kukuričný škrob v 2 lyžiciach vody a pridajte ho do zmesi aloe vera, aby sa zahustila. Varte asi 2 minúty alebo pokiaľ sa zmes zahustí.
Vložte zmes do pohárov alebo mištičiek a nechajte vychladnúť. Ozdobte jahodami alebo iným ovocím a podávajte.
Zaradenie: sušené ovocie
Krajina pôvodu: Thajsko
Spôsob balenia: vákuovo balené (pri preprave môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu ovocia).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.