U týchto plodov sa môže na povrchu vyskytovať biela sacharóza. Ide o kryštalickú látku bielej farby, ktorá sa vyskytuje na stonkách, v listoch a plodoch určitých rastlín. Tento povlak nemá vplyv na kvalitu ponúkaných potravín.
Zloženie: figy Lerida
Výživové hodnoty na 100 g: Výživová hodnota: 1177 kJ / 279 kcal Tuky: 0,9 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g Sacharidy: 57 g, z toho cukry: 50 g Vláknina: 9 g Bielkoviny: 4,6 g Soľ: 0,16 g
Účinky: figy sú bohatým zdrojom vlákniny, vitamínov a minerálov, ako sú napríklad draslík, horčík, vápnik a železo. Obsahujú aj antioxidanty a polyfenoly, čo sú látky, ktoré chránia bunky pred oxidatívnym stresom a podporujú zdravie srdca a ciev.
Použitie: figy sušené sa často konzumujú samostatne ako zdravý snack alebo sa pridávajú do rôznych sladkých aj slaných pokrmov. Sú vynikajúce ako prísada do šalátov alebo ako sladká prísada do jogurtov, smoothies alebo müsli. Môžu byť tiež použité na prípravu rôznych dezertov, ako sú napríklad koláče, múčniky alebo zákusky.
Vyskúšajte figový chlieb s orechmi. Pripravte si 1 ½ šálky celozrnnej múky, 1 ½ lyžičky prášku do pečiva, ¼ lyžičky soli, 2 lyžice medu, 1 šálka vlažnej vody, 1/3 šálky olivového oleja, 2 vajcia, 1 šálka sušených fíg, nakrája nasekaných vlašských orechov. Predhrejte rúru na 180 ° C a vymažte a vysypte tortovú formu. Zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ v mise. Pridajte med, vodu, olivový olej a vajcia a zmiešajte, kým nevznikne hladké cesto. Pridajte sušené figy a nasekané orechy a premiešajte. Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte 40-45 minút, kým nie je upečený. Nechajte vychladnúť a podávajte nakrájaný na plátky.
Zaradenie: sušené ovocie
Krajina pôvodu: Grécko
Spôsob balenia: vákuovo balené (pri preprave môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu ovocia).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.
U týchto plodov sa môže na povrchu vyskytovať biela sacharóza. Ide o kryštalickú látku bielej farby, ktorá sa vyskytuje na stonkách, v listoch a plodoch určitých rastlín. Tento povlak nemá vplyv na kvalitu ponúkaných potravín.
Zloženie: figy Lerida
Výživové hodnoty na 100 g:
Výživová hodnota: 1177 kJ / 279 kcal
Tuky: 0,9 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 57 g, z toho cukry: 50 g
Vláknina: 9 g
Bielkoviny: 4,6 g
Soľ: 0,16 g
Účinky: figy sú bohatým zdrojom vlákniny, vitamínov a minerálov, ako sú napríklad draslík, horčík, vápnik a železo. Obsahujú aj antioxidanty a polyfenoly, čo sú látky, ktoré chránia bunky pred oxidatívnym stresom a podporujú zdravie srdca a ciev.
Použitie: figy sušené sa často konzumujú samostatne ako zdravý snack alebo sa pridávajú do rôznych sladkých aj slaných pokrmov. Sú vynikajúce ako prísada do šalátov alebo ako sladká prísada do jogurtov, smoothies alebo müsli. Môžu byť tiež použité na prípravu rôznych dezertov, ako sú napríklad koláče, múčniky alebo zákusky.
Vyskúšajte figový chlieb s orechmi. Pripravte si 1 ½ šálky celozrnnej múky, 1 ½ lyžičky prášku do pečiva, ¼ lyžičky soli, 2 lyžice medu, 1 šálka vlažnej vody, 1/3 šálky olivového oleja, 2 vajcia, 1 šálka sušených fíg, nakrája nasekaných vlašských orechov. Predhrejte rúru na 180 ° C a vymažte a vysypte tortovú formu. Zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ v mise. Pridajte med, vodu, olivový olej a vajcia a zmiešajte, kým nevznikne hladké cesto. Pridajte sušené figy a nasekané orechy a premiešajte. Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte 40-45 minút, kým nie je upečený. Nechajte vychladnúť a podávajte nakrájaný na plátky.
Zaradenie: sušené ovocie
Krajina pôvodu: Grécko
Spôsob balenia: vákuovo balené (pri preprave môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu ovocia).