Ghí prepustené maslo 400 ml - Wolfberry
Kód: 6816Podrobný popis
Maselný tuk, ktorému sa dnes hovorí podľa indickej kuchyne ghí, nie je žiadnou novinkou ani v českých luhoch a hájoch. Naše babičky, alebo slávna kuchárka Magdalena Dobromila Rettigová, mu hovorili prepustené maslo alebo šmolc. Oceňovali predovšetkým to, že vďaka absencii vody a bielkovín nežĺkne, takže v dobre uzavretej nádobe vydržia na chladnom a temnom mieste aj niekoľko mesiacov.
Ghí je čistý tuk, ktorý sa pripravuje veľmi pomalým prepúšťaním masla. Pri tejto procedúre sa z masla odparuje voda, ale aj vznikajúca pena, v ktorej sú mliečne bielkoviny, cukry a ďalšie látky, ktoré obsahuje bežné maslo. Výsledným produktom je naozaj čistý tuk, ktorý má žltú farbu a lahodnú maslovú vôňu aj chuť s mierne sladkastým, orechovým podtónom.
Ghí sa síce vyrába z masla, ale vďaka spracovaniu sa v ňom nenachádza laktóza ani kazeín. Vďaka tejto vlastnosti si ho môžu, po porade s lekárom, dopriať aj ľudia, ktorí majú radi chuť masla, ale trpia alergiou na niektorú z mliečnych zložiek.
Ďalšia z jeho neoceniteľných vlastností je veľmi vysoký bod zápalnosti, ktorý sa pohybuje okolo 240 °C. Táto schopnosť je dosiahnutá práve vďaka tomu, že pri prepúšťaní masla sú odstránené všetky jeho prímesi. Pri pečení alebo vyprážaní tak nedochádza k prepaľovaniu látok obsiahnutých v tukoch s nižším bodom dymivosti ak ich škodlivému uvoľňovaniu do potravín.
Wolfberry ghí je vyrábané z mlieka zo slovenských fariem, ktoré sa pri starostlivosti o svoju pôdu a kravičky zaobídu bez pesticídov, priemyselných hnojív, alebo iných chemikálií. Pri jeho výrobe sa nepoužíva umelých dochucovadiel, farbív ani arómy, takže zákazník dostane ghí naozaj v jeho prirodzenej farbe, chuti a vôni.
Výhody výrobku
Vďaka absencii vody a bielkovín nevyžlkne, takže v dobre uzavretej nádobe vydrží na chladnom a temnom mieste aj niekoľko mesiacov.
Vďaka spracovaniu sa v ňom nenachádza laktóza ani kazeín. Vďaka tejto vlastnosti si ho môžu, po porade s lekárom, dopriať aj ľudia, ktorí majú radi chuť masla, ale trpia alergiou na niektorú z mliečnych zložiek.
Ďalšia z jeho neoceniteľných vlastností je veľmi vysoký bod zápalnosti, ktorý sa pohybuje okolo 240°C. Pri pečení alebo vyprážaní tak nedochádza k prepaľovaniu látok obsiahnutých v tukoch s nižším bodom dymivosti ak ich škodlivému uvoľňovaniu do potravín.
Pri jeho výrobe sa nepoužíva umelých dochucovadiel, farbív ani arómy, takže zákazník dostane ghí naozaj v jeho prirodzenej farbe, chuti a vôni.
Nutričné hodnoty v 100 g:
Energia: 883 kcal / 3700 kJ, Tuky: 99.9g, – z toho 67.4g nasýtené mastné kyseliny, Bielkoviny: 0.8g, Sacharidy: 0.1g, – z toho cukry: 0.
Minimálna trvanlivosť
V uzavretej nádobe na chladnom a temnom mieste minimálne 12 mesiacov. Pri teplote do 20 ° C môžete ghí skladovať aj mimo chladničku.
Krajina pôvodu
Česká republika
Obsah
400 ml
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.