Kokosový cukor

Kód: 2104/350
Neohodnotené
€2,29
Skladom (>5 ks)
Variant

Kokosový cukor obsahuje pomerne veľké spektrum živín. Najviac zastúpené by v ňom malo byť železo, zinok, vápnik a draslík, ďalej potom polyfenoly a mastné kyseliny s krátkym reťazcom. Môžete použiť do kávy, čaju či na pečenie.

Detailné informácie

Podrobný popis

Kokosový cukor sa vyrába zo sladkej šťavy kokosových kvetov. Miestni domorodci musia na získanie tohto nektáru narezať palmové okvetie a po zozbieraní z tejto šťavy nechávajú veľmi pomalým zahrievaním odpariť vodu. Výsledným produktom sú svetlo hnedé až žltohnedé kryštáliky kokosového cukru, ktoré majú výbornú a plnú chuť s mierne karamelovým podtónom.

Toto sladidlo sa v juhovýchodnej Ázii používa už tisíce rokov, ale do nášho „civilizovaného“ sveta sa dostalo iba pomerne nedávno. Je to ideálna náhrada rafinovaného, prípadne trstinového cukru, ktorá sa veľmi dobre rozpúšťa a výborne sa teda hodí do všetkých nápojov – čajom počnúc, smoothie nápojmi končiac. Jeho vlastnosti ale oceníte aj pri príprave zmrzlín, jogurtov, alebo dezertov, ktorým dodá zaujímavú chuť.

Kokosový cukor obsahuje pomerne veľké spektrum živín. Najviac zastúpené by v ňom malo byť železo, zinok, vápnik a draslík, ďalej potom polyfenoly a mastné kyseliny s krátkym reťazcom.

Najpozoruhodnejšia je ale informácia rovnakého ministerstva, že kokosový cukor obsahuje inulín. Ide o vlákninu, ktorá môže spomaľovať absorpciu glukózy a tým by sa dalo vysvetliť ich tvrdenie, že kokosový cukor má glykemický index 35.

Nutričné hodnoty na 100g: Energia: 1574 kJ / 376 kcal; Tuky: 0.1 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0.04 g; Sacharidy: 92.9 g – z toho cukry 92.9 g; Bielkoviny: 1.0 g;Sodík: 372 mg; Vláknina: 0.5 g; Vlhkosť: max.2 g

Alergény: Bez alergénov

Skladovanie: Skladujte v uzavretej originálnej dóze, alebo v inej uzavretej nádobe na chladnom a suchom mieste. Skladujte mimo dosahu priameho svetla, najlepšie pri teplote 20 °C - 25 °C.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: