Konopný olej lisovaný za studena 1000ml RAW

Kód: 954
Neohodnotené
€20,38
Skladom (>5 ks)

Za studena lisovaný, je vyrobený zo semien vybraných registrovaných potravinárskych odrôd konope, bez obsahu THC. Pri výrobe sa nepoužívajú žiadne rozpúšťadlá či rafinácie.

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Konopný olej sa získava zo semien technického konope, preto neobsahuje THC, ktoré sa vyskytuje v zelených častiach indického konope. Konopný olej používa ľudstvo po celé tisícročia a dobre ho poznali už aj Číňania a Gréci. Vďaka vysokému obsahu nenasýtených mastných kyselín omega-3 a omega-6 sa radí k najcennejším rastlinným olejom.

Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny sú v konopnom oleji v ideálnom pomere a patria do skupiny esenciálnych mastných kyselín, ktoré si ľudský telo nevie samo vytvoriť, takže ich môže získavať iba stravou. Okrem toho je v ňom obsiahnutý aj nesmierne dôležitý vitamín E.

Konopný olej má svetlo až temne zelenú farbu a príjemnú chuť s orieškovým podtónom. V kuchyni sa dá používať rovnako ako iné bežné oleje, ale je škoda ho zahrievať na vyššie teploty ako 180 ° C, pretože s vyššou teplotou sa z neho vytráca vzácne látky. Ideálne je teda používať ho v studenej kuchyni. Jeho výhodou je to, že v porovnaní s bežne používanými olejmi obsahuje menšie množstvo nasýtených mastných kyselín.

Konopný olej sa využíva nielen na konzumáciu, ale aj v kozmetickom a farmaceutickom priemysle. Pridáva sa napríklad do hydratačných a regeneračných krémov, mastí proti akné, lupienke a atopickému ekzému, alebo do rôznych masážnych emulzií.

Náš panenský konopný olej je lisovaný za studena v RAW kvalite.

Nutričné hodnoty v 100 ml (92 g)
Energia: 820 kcal / 3443kJ; Tuky: 92 g – z toho nasýtené 8 g, mononenasýtené mastné kyseliny 10 g; polynenasýtené mastné kyseliny 72.4 g; Vitamín E (alfa-tokoferol): 6.1 mg

Mastné kyseliny v 100 ml (92 g)
Kyselina linolová: 50.9 g; Kyselina gama-linolénová: 3.6 g; Kyselina alfa-linolénová: 16.7 g; Kyselina stearidónová: 1.1 g

Krajina pôvodu: Ukrajina

Obsah: 500 ml

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: