Mandle lúpané

Kód: 1450/501 1450/500 1450/250 1450/502 Zvoľte variant
Neohodnotené
€12,46 €7,04 €3,73 €61,25 od €3,73
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Variant

Mandle lúpané sú jadrá kôstky plodu mandľovníka. Obsahujú vlákninu, vitamíny B a E a dôležité antioxidanty. Mandle sú vynikajúcim zdrojom horčíka, ktorý je na prvom mieste, a obsahujú aj vápnik, draslík, fosfor, zinok a ďalšie dôležité minerály.

Detailné informácie

Podrobný popis

Mandle sú bohaté na všetky základné živiny. Obsahujú ľahko stráviteľné bielkoviny, dodávajú celý komplex esenciálnych aminokyselín, v ktorých kvalite ich predčí len sójové bielkoviny. Sú jedným z najbohatších rastlinných zdrojov vápnika (247 mg/100 gramov) a fosforu. Obsahujú tiež významné množstvo horčíka, draslíka a železa.

Aj keď sú mandle veľmi bohaté na tuk (tvoria viac ako polovicu ich hmotnosti), cholesterol nezvyšujú, ale znižujú (to isté platí o vlašskom orechu). To je výsledkom vyváženého pomeru mastných kyselín a vysokého obsahu vitamínu E. Mandle obsahujú 24% bielkovín, 10% sacharidov a 54% tukov.

Účinky sladkých lúpaných mandlí

  • brainfood, prospievajú mozgu a nervovej sústave
  • pre nervovú sústavu a vysporiadanie sa so stresom
  • pri osteoporóze a demineralizácii kostí
  • pri kožných a atopických alergiách
  • podporujú rast a kvalitu vlasov, nechtov a kostí
  • dodávajú energiu a vitalitu
  • predporujú imunitu
  • vhodné pre tehotné a dojčiace ženy
  • pre športovcov, vegánov, vegetariánov a paleo strava

Zloženie: 100% mandle blašírované

Použitie: Napr. pri konzumácii vína, na vianočku a pečivo, marcipán (rozomleté madle a cukor), nugát (madle a med). Pre lepšiu stráviteľnosť pri priamej konzumácii odporúčame mandle cez noc namočiť do vody.

Skladovanie: sucho, temno a chladno (do teploty 25 ° C), nevystavujte slnečnému žiareniu odporúčame mandle vybrať z pôvodného obalu a skladovať v dobre vetrateľnom, suchom priestore (môže byť aj papierové vrecko)

Odporúčané denné dávkovanie: 20–30 gramov (jedna hrsť)

Krajina pôvodu: USA,

Upozornenie: Mandle sú náchylné na žltnutie, čerstvé mandle by nemali byť horké, ale mali by jemne orieškovo voňať. Lúpané (blanšírované mandle) môžu mať na povrchu zvyšky tmavej šupky. Šupka mandlí je bohatá na výživné látky. Skladovať mandle je vhodné v uzavretých nádobách na suchom mieste bez slnečného žiarenia. Predĺženie trvanlivosti dosiahneme pokiaľ ich dáme do chladničky (vydrží aj 6 mesiacov) alebo do mrazničky, kde vydrží až jeden rok.

Nutričné hodnoty v 100 g

Energia: 2470 kJ / 590 kcal; Bielkoviny: 21.4 g; Tuk: 52.5 g - z toho nasýtené 4 g; Sacharidy: 18.7 - z toho cukry 4.6 g; Vláknina: 9.9 g

Vitamíny a minerály v 100 g

Vápnik: 248 mg; Železo: 4 mg; Fosfor: 4174 mg; Draslík: 728 mg; Sodík: 10 mg; Vitamín E: 26 mg; Vitamín B6: 0.1 mg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: