Mandle lúpané plátky
Kód: 5031/100 5031/500 5031/250 Zvoľte variantPodrobný popis
Mandle sú bohaté na všetky základné živiny. Obsahujú ľahko stráviteľné bielkoviny, dodávajú celý komplex esenciálnych aminokyselín, v ktorých kvalite ich predčí len sójové bielkoviny. Sú jedným z najbohatších rastlinných zdrojov vápnika (247 mg/100 gramov) a fosforu. Obsahujú tiež významné množstvo horčíka, draslíka a železa.
Aj keď sú mandle veľmi bohaté na tuk (tvoria viac ako polovicu ich hmotnosti), cholesterol nezvyšujú, ale znižujú (to isté platí o vlašskom orechu). To je výsledkom vyváženého pomeru mastných kyselín a vysokého obsahu vitamínu E. Mandle obsahujú 24% bielkovín, 10% sacharidov a 54% tukov.
Účinky sladkých lúpaných mandlí:
- tu uvedené informácie na webe s výrobkom nesúvisia a majú iba informatívny charakter (ak chcete)
- brainfood, prospievajú mozgu a nervovej sústave
- pre nervovú sústavu a vysporiadanie sa so stresom
- pri osteoporóze a demineralizácii kostí
- pri kožných a atopických alergiách
- podporujú rast a kvalitu vlasov, nechtov a kostí
- dodávajú energiu a vitalitu
- predporujú imunitu
- vhodné pre tehotné a dojčiace ženy
- pre športovcov, vegánov, vegetariánov a paleo strava
Zloženie: 100% mandle blašírované
Použitie: Napr. pri konzumácii vína, na vianočku a pečivo, marcipán (rozomleté madle a cukor), nugát (madle a med). Pre lepšiu stráviteľnosť pri priamej konzumácii odporúčame mandle cez noc namočiť do vody.
Skladovanie: sucho, temno a chladno (do teploty 25 ° C), nevystavujte slnečnému žiareniu odporúčame mandle vybrať z pôvodného obalu a skladovať v dobre vetrateľnom, suchom priestore (môže byť aj papierové vrecko)
Odporúčané denné dávkovanie: 20–30 gramov (jedna hrsť)
Krajina pôvodu: USA,
Upozornenie: Mandle sú náchylné na žltnutie, čerstvé mandle by nemali byť horké, ale mali by jemne orieškovo voňať. Lúpané (blanšírované mandle) môžu mať na povrchu zvyšky tmavej šupky. Šupka mandlí je bohatá na výživné látky. Skladovať mandle je vhodné v uzavretých nádobách na suchom mieste bez slnečného žiarenia. Predĺženie trvanlivosti dosiahneme pokiaľ ich dáme do chladničky (vydrží aj 6 mesiacov) alebo do mrazničky, kde vydrží až jeden rok.
Nutričné hodnoty v 100 g
Energia: 2470 kJ / 590 kcal; Bielkoviny: 21.4 g; Tuk: 52.5 g - z toho nasýtené 4 g; Sacharidy: 18.7 - z toho cukry 4.6 g; Vláknina: 9.9 g
Vitamíny a minerály v 100 g
Vápnik: 248 mg; Železo: 4 mg; Fosfor: 4174 mg; Draslík: 728 mg; Sodík: 10 mg; Vitamín E: 26 mg; Vitamín B6: 0.1 mg
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.