Mango plátky natural bez pridaného cukru a SO2
Kód: 3092/503 3092/502 3092/501 Zvoľte variantPodrobný popis
Zloženie: nesírené (neobsahujú SO2) sušené plody manga
Výživové hodnoty na 100 g:
Výživová hodnota: 1512kJ/360 kcal
Tuky: 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 89 g, z toho cukry: 42 g
Vláknina: 2 g
Bielkoviny: 1 g
Soľ: 0 g
Účinky: sušené mango obsahuje vlákninu, ktorá môže pomôcť regulovať trávenie a znížiť riziko vzniku zažívacích problémov, ako sú napríklad zápchy. Obsahuje mnoho antioxidantov, ako sú napríklad karotenoidy, vitamín C a flavonoidy, ktoré môžu pomôcť chrániť telo pred poškodením voľnými radikálmi, znižovať zápaly a podporovať zdravie kože. Ďalej v ňom nájdeme vitamíny A, C, E a K, rovnako ako minerály ako je horčík, draslík a železo, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí, svalov a nervového systému.
Použitie: sušené mango plátky si môžeme vychutnať samostatné alebo zahnať maškrtnou aj koláčom alebo raw dezerty. Hodí sa aj do kaší a jogurtov ako chutný prídavok. Pre ľahšiu konzumáciu namočte sušené mango na niekoľko hodín do vody alebo ho nechajte cez noc na vzdušnej vlhkosti.
Vyskúšajte mango a kokosové kulfi (indická zmrzlina). Potrebujete 2 šálky mlieka, 1 šálku sladkého kondenzovaného mlieka, 1/2 šálky sušeného manga nakrájaného na menšie kúsky, 1/2 šálky kokosového mlieka, 1/4 šálky cukru, 1 lyžička kardamónu, 1 lyžička šafranu (dobro. Vo väčšom hrnci zmiešajte mlieko, sladké kondenzované mlieko a kokosové mlieko. Pridajte sušené mango, cukor a kardamón a varte na strednom ohni asi 15-20 minút, kým zmes neprijme silnejšiu a sladkú chuť. Odstráňte zmes z tepla a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu. Pokiaľ chcete, môžete pridať aj šafran pre extra chuť a farbu. Zmes nalejte do formy na zmrzlinu a nechajte zmrznúť asi 6 hodín alebo cez noc. Krátko pred podávaním nechajte zmrzlinu mimo mrazničky asi 5 minút.
Zaradenie: sušené ovocie
Krajina pôvodu: Thajsko
Spôsob balenia: vákuovo balené (pri preprave môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovlivní kvalitu ovocia).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.