Žito je v Česku jedna z najobľúbenejších obilnín.
Žito je predovšetkým bohatým zdrojom vlákniny, jeho pekárske vlastnosti sú legendárne – kto by nepoznal ražný kvas a...
Trojfarebná quinoa je určená najmä gurmánom, ktorí pripravujú originálne a sofistikované pokrmy. Skladá sa z klasickej bielej, červenej a čiernej quinoi. Quinoa (Merlík) je...
Quinoa je pseudoobilnina s vysokým obsahom kompletných proteínov, je ľahko stráviteľná, nenadúva, má skvelú chuť a je jednoduchá na prípravu. Chuťovo sa prispôsobí ostatným...
Jačmeň je skvelou prevenciou civizilačných chorôb a dodávateľom energie, či už ste zdraví alebo chorí. Vyskúšajte napríklad rannú jačmennú kašu alebo nechajte zrná naklíčiť a...
Ovos bezpluchý je pestovaný v BIO kvalite a je niekedy tiež označovaný ako ovsená ryža. Po uvarení má jemnú chuť. Používame ho ako prílohu, do zeleninových šalátov, zapekaných...
Černá quinoa je stejně jako běžná bílá quinoa bezlepková pseudoobilovina. Liší se jen nepatrně konzistencí. Všechny druhy se krásně kombinují v salátu nebo rizotu. Quinoa...
Sušené semená Quinoa červená majú veľký obsah bielkovín a sú bohaté na minerály. Ďalej semená obsahujú vysoký podiel horčíka a vitamínu B2. Chuťovo sa prispôsobí ostatným...
Bezlepková lúpaná pohánka, je vysoko nutrične a dieteticky hodnotná potravina so zdrojom vlákniny, minerálnych látok a vitamínov. Je vhodná pre celiakov a diabetikov. Jedná sa o...
Naša červená šošovka je veľmi obľúbeným druhom šošovky pre jej jednoduchú a rýchlu prípravu. Červená šošovka obsahuje veľké množstvo železa, vitamínu B6, kyseliny listovej,...
Naša veľmi kvalitná šošovka je špecifická svojou tmavo zelenou farbou. Patrí medzi najchutnejšie druhy šošovky práve pre svoju lahodne orieškovú a korenistú chuť. Vyššie...
Ovsené vločky jemné sú najznámejší a najuniverzálnejší typ vločiek, s ktorým pripravíte mnoho zdravých pochúťok. Majú svetlohnedú farbu a výraznú orieškovú vôňu a chuť....
Pšenica je obilnina bohatá na vlákninu a bielkoviny (z nich predovšetkým lepok). To jej predurčuje skvelé pekárske vlastnosti – lepok ovplyvňuje kysnutie ciest, ich pružnosť a...