Quinoa červená
Kód: 1954/500 1954/501 1954/250 1954/502 Zvoľte variantPodrobný popis
Quinoa je teraz bežne pestovaná v týchto oblastiach: Bolívii, Kolumbii, Ekvádore, Peru a Čile.
Použitie: raňajkové zmesy, šaláty, pre zahustenie do polievok, pre rôzne kaše, rizota, kombinovať môžeme s ovocím i zeleninou, prílohy - alternatíva k ryži, kuskusu alebo slzovke všeobecnej.
Príprava: Quinoa vyniká svojou jednoduchou prípravou. Varte podobne ako ryžu (2 diely vody na 1 diel Quinoy) po dobu 15-20 minút. Po uvarení sa quinoa vyznačuje príjemne ľahkou, nadýchanou štruktúrou a jemnou, ľahko orieškovou chuťou. Na ochutenie quinoy použite akékoľvek korenie či zeleninu. Zmiešaním s ovocím, medom, orechmi a (rastlinným) mliekom vznikne energeticky bohatá a pritom zdravá a chutná forma raňajok.
Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 1 435 kJ / 343 kcal
Tuky: 5,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy: 60,8 g z toho cukry 0,5 g
Bielkoviny: 13,8 g
Soľ: 0,02 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.