Sušené slivky s kôstkou ČR
Kód: 6597/100 6597/500 Zvoľte variantPodrobný popis
Zloženie: 100% sušené slivky s kôstkou
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota 1441 kJ/240kcal:
Bielkoviny 2,18 g
Tuky 0,38 g
Sacharidy 63,88 g z toho cukry 46,23 g
Vláknina 7,1 g
Soľ 0,05 g
Účinky: sušené slivky obsahuje provitamín A, B1, B2 a C. Vďaka vysokému obsahu vlákniny majú dobrý vplyv na trávenie. Sú zdrojom minerálov (sodík, draslík, fosfor, vápnik, horčík a železo).
Použitie: sušené slivky sú skvelou alternatívou k sladkostiam. Sú šťavnaté s vysokým obsahom vlákniny, preto sú vhodné aj ako ľahká desiata. Skvele doplní ovsenú kašu alebo jogurt s domácou granolou. Hodí sa na pečenie rôznych dezertov, sušienok či na prípravu raw dezertov. Pri varení ich využijete napríklad na prípravu omáčky k mäsu.
Uvarte si hovädzie medajlonky so slivkovou omáčkou. Nakrájané medailónky z hovädzieho mäsa (500g) sprudka opečieme na panvici a potom mäso dáme bokom. Na panvicu pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme, pridáme medailóniky a podlejeme horúcou vodou a červeným vínom (300ml). Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme cesnak a následne dusíme asi 1,5 hodiny kým bude mäso mäkké. Zatiaľ si pripravíme slivkovú omáčku: Nadrobno nakrájané sušené slivky prehrejeme na kúsku masla, prilejeme výpek z mäsa, lekvár, víno, štipku škorice, soľ, pálivú papriku. Následne zahustíme múkou zmiešanou s trochou mlieka a smotany. Dochutíme citrónovou kôrou. Medailóniky preliate slivkovou omáčkou môžeme podávať so zemiakmi alebo opekanými zemiakmi.
U týchto plodov sa môže na povrchu vyskytovať biela sacharóza. Ide o kryštalickú látku bielej farby, ktorá sa vyskytuje na stonkách, v listoch a plodoch určitých rastlín. Tento povlak nemá vplyv na kvalitu ponúkaných potravín.
Zaradenie: sušené ovocie
Krajina pôvodu: Česká republika
Spôsob balenia: vákuovo balené (pri preprave môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu ovocia).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.