Variant Bobkový list celý
Kód: 4057Podrobný popis
Použitie bobkového listu
Je veľmi obľúbený pri varení rôznych omáčok, kyslých jedál, vývarov či konzervácii mäsa, rýb alebo nakladaní zeleniny, húb a uhoriek.
Domáci utopenci
Suroviny:
- 300 ml vody
- 150 ml octu
- 4 ks bobkový list
- 10 ks nové korenie
- 1 štipka mletého korenia
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica horčičného semienka
- 2 ks cibuľa
- 4 ks špekáčikov
- 4 lyžice sterilizovanej zeleniny
Postup:
- Príprava nálevu: Dva diely vody povarte s jedným dielom octu. Pridajte bobkový list a ostatné koreniny. Niekoľko minút varte, potom odstavte z platne a nechajte vychladnúť.
- Príprava surovín: Cibuľu nakrájajte na tenké kolieska. Špekáčiky nakrájajte na kolieska hrubé približne 4 mm.
- Nakladanie: Vložte špekáčiky a cibuľu do misy, pridajte sterilizovanú zeleninu a prípadne feferónky na pikantnú chuť.
- Plnenie: Sklenenú nádobu sterilizujte vriacou vodou, následne ju naplňte zmesou špekáčikov a zeleniny. Zalejte pripraveným nálevom.
- Uchovávanie: Nádobu uzavrite a nechajte v chlade odpočívať týždeň.
Výrobca: Variant
Balenie: 15 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár