Variant Čína bez soli

Kód: 4096
Neohodnotené
Značka: Variant
€2,69
Skladom

Ostrá zmes čínskeho typu bez glutamanu na rýchle jedlá z mäsa a zeleniny.

Čínske korenie je zmes ostrejšej chuti, vhodná do jedál čínskej kuchyne. Môžete ním koreniť rýchle jedlá, pečené pokrmy, kuracie mäso, ryby, králika, bravčové mäso, mäsové guľky, guláš a pod. Je tiež vhodná do pikantných šalátov z bielej alebo pekinskej kapusty. Na 4 porcie pokrmu sa používa 1–2 čajové lyžičky zmesi podľa chuti. Neobsahuje glutaman ani soľ.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie
kari, kurkuma, čierne korenie, zázvor, cesnak, koriander, cibuľa

Použitie
Koreniacou zmesou môžete dochutiť nielen čínu, ale aj rýchle jedlá, rôzne druhy mäsa (kuracie, bravčové, králičie) alebo ryby.

 


Čínske kuracie soté

Suroviny:

  • 500 g kuracieho mäsa
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžice koreniacej zmesi na čínu
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa (nakrájaná na polkolieska)
  • 1 paprika (nakrájaná na pásiky)
  • 1 mrkva (nakrájaná na tenké plátky)
  • 1 hrsť hrášku

Postup:

  1. V miske zmiešajte sójovú omáčku, ryžový ocot, cukor a koreniacu zmes na čínu. Do zmesi pridajte kuracie mäso nakrájané na rezance a dobre premiešajte. Marinujte aspoň 30 minút, ideálne cez noc, pre intenzívnejšiu chuť.
  2. Na panvici alebo vo woku zahrejte olej a pridajte marinované kuracie mäso. Opekajte mäso na strednej teplote, kým nie je dobre prepečené a zlatisté zvonka.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu, papriku, mrkvu a hrášok. Smažte niekoľko minút, kým zelenina nezmäkne, ale zostane chrumkavá.
  4. Hotové soté podávajte s opečenou ryžou alebo rezancami.

Výrobca: Variant
Balenie: 120 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: