Variant Čubrica
Kód: 4077Podrobný popis
Zloženie
saturejka, senovka grécka, ligurček, zeler, soľ (30 %).
Použitie
Čubrica je určená na grilované pokrmy, najmä z mletého mäsa, ale aj do všetkých jedál balkánskej kuchyne, ako sú džuveč, musaka, kebab, zapekané zmesi zeleniny a mäsa, či do hustých zeleninových polievok (čorba). Môže sa tiež použiť na ochutenie slaných tvarohových nátierok, na syr (najmä ovčí), na plátky slaniny, chlieb s maslom alebo masťou, a do strukovinových jedál, najmä fazuľových pokrmov.
Čevabčiči
Suroviny:
- 400 g mletého mäsa (mix hovädzieho a bravčového alebo jahňacieho)
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- ½ lyžičky sladkej papriky
- 1 lyžička korenia čubrica
- Soľ
- Čierne korenie
- Hladká múka
- Olej alebo tuk (masť) na opekanie
Postup:
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Strúčik cesnaku prelisujte.
- Do misky vložte jemne mleté mäso, pridajte trochu vody, cibuľu, cesnak, papriku, čubricu, soľ a čierne korenie. Zmes dôkladne rukami premiešajte.
- Na doske poprášenej múkou tvarujte z masovej zmesi malé valčeky.
- Na panvici rozohrejte tuk a valčeky opečte z oboch strán, kým nie sú dozlatista.
- Hotové čevabčiči podávajte s varenými zemiakmi, horčicou, nakrájanou cibuľou a sterilizovanou uhorkou.
Výrobca: Variant
Balenie: 80 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár