Variant Čubrica

Kód: 4077
Neohodnotené
Značka: Variant
€2,19
Skladom

Čubrica je koreniaca zmes, ktorá je tradičná pre balkánsku kuchyňu. Táto zmes je charakteristická silnou a pikantnou chuťou. Hlavnými zložkami čubricy sú mletá paprika, cesnak, cibuľa, soľ, korenie, rasca a ďalšie aromatické korenia. Používa sa pri dochucovaní mäsových pokrmov, ako sú pljeskavice (balkánske hovädzie placky), čevapi (balkánske mäsové rolky) alebo rôzne grilované mäsové špeciality. Koreniaca zmes čubrica sa často pridáva pri príprave marinád, aby sa korenie prepojilo s mäsom a dodalo mu výraznú chuť.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie
saturejka, senovka grécka, ligurček, zeler, soľ (30 %).

Použitie
Čubrica je určená na grilované pokrmy, najmä z mletého mäsa, ale aj do všetkých jedál balkánskej kuchyne, ako sú džuveč, musaka, kebab, zapekané zmesi zeleniny a mäsa, či do hustých zeleninových polievok (čorba). Môže sa tiež použiť na ochutenie slaných tvarohových nátierok, na syr (najmä ovčí), na plátky slaniny, chlieb s maslom alebo masťou, a do strukovinových jedál, najmä fazuľových pokrmov.

 


Čevabčiči

Suroviny:

  • 400 g mletého mäsa (mix hovädzieho a bravčového alebo jahňacieho)
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ lyžičky sladkej papriky
  • 1 lyžička korenia čubrica
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Hladká múka
  • Olej alebo tuk (masť) na opekanie

Postup:

  1. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Strúčik cesnaku prelisujte.
  2. Do misky vložte jemne mleté mäso, pridajte trochu vody, cibuľu, cesnak, papriku, čubricu, soľ a čierne korenie. Zmes dôkladne rukami premiešajte.
  3. Na doske poprášenej múkou tvarujte z masovej zmesi malé valčeky.
  4. Na panvici rozohrejte tuk a valčeky opečte z oboch strán, kým nie sú dozlatista.
  5. Hotové čevabčiči podávajte s varenými zemiakmi, horčicou, nakrájanou cibuľou a sterilizovanou uhorkou.

Výrobca: Variant
Balenie: 80 g

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: