Variant Kari
Kód: 4083Podrobný popis
Zloženie Kari
Kurkuma, koriander, rasca, škorica, zázvor, čierne korenie, klinček, mletá škorica, fenikel
Použitie Kari
Kari sa používa na dochutenie omáčok, smotanových polievok, marinád, koreniacich pást, mäsa, rýb, strukovín či ryže.
Účinky Kari
- Podpora trávenia
- Posilnenie imunitného systému
- Podpora metabolizmu
- Antioxidačné účinky
(Podľa nariadenia ES č. 1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Vyššie uvedené účinky sú formou tipov našich starých mám a tradičného ľudového liečiteľstva. Nejde o lekárske odporúčanie – vychádzame len z informácií z internetu, ktoré nemusia byť odborné.)
Kuracie kari s kokosovým mliekom
Suroviny:
- 500 g kuracieho mäsa (kuracie prsia alebo stehná)
- 1 cibuľa nakrájaná na plátky
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1 lyžica kari korenia
- 400 ml kokosového mlieka
- 2 lyžice oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvý koriander (na ozdobu)
Postup:
- Na panvici rozohrejte olej na strednom plameni a osmažte cibuľu a cesnak, kým nezosklovitejú a nezačnú voňať.
- Pridajte kuracie mäso a opečte ho z oboch strán dozlatista.
- Pridajte kari korenie a dôkladne premiešajte.
- Do panvice nalejte kokosové mlieko, znížte plameň a nechajte jedlo variť približne 15–20 minút, kým kuracie mäso nezmäkne a omáčka nezhustne.
- Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie a premiešajte.
- Na záver pokrm ozdobte čerstvým nasekaným koriandrom.
Podávanie: Kuracie kari môžete podávať s ryžou alebo plackami naan.
Výrobca: Variant
Balenie: 120 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár