Variant Korenie čierne mleté
Kód: 4070Podrobný popis
Zloženie čierneho mletého korenia
Čierne mleté korenie
Použitie čierneho mletého korenia
Je nenahraditeľnou súčasťou slaných jedál, omáčok, marinád, polievok a šalátových dresingov. Používa sa na dochutenie rôznych pokrmov, ktorým dodáva intenzívnu pikantnú chuť a výraznú arómu.
Účinky čierneho mletého korenia
- Zlepšuje trávenie
- Má antioxidačné vlastnosti
- Podporuje krvný obeh
- Detoxikuje organizmus
- Posilňuje imunitný systém
V súlade s nariadením ES č. 1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Uvedené vlastnosti vychádzajú z tradičných poznatkov ľudového liečiteľstva a rád našich starých mám. Nejde o lekárske odporúčanie – informácie sú získané z verejne dostupných zdrojov a nemusia byť odborné.
Recept: Paradajková omáčka s čiernym korením
Suroviny:
- 400 g paradajkového pyré
- 1 nasekaná cibuľa
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/4 lyžičky červenej papriky (voliteľné)
Postup:
Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Restujte, kým nezmäkne. Pridajte cesnak a opekajte ďalšie 1-2 minúty. Potom pridajte paradajkové pyré, cukor, soľ, čierne mleté korenie, oregano a červenú papriku. Omáčku varte na miernom ohni 10-15 minút, aby sa chute korenia prepojili s paradajkami. Omáčku môžete použiť na dochutenie cestovín, pizze, omáčok alebo ako dip na pečivo.
Výrobca: Variant
Balenie: 110 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.