Variant Korenie čierne mleté

Kód: 4070
Neohodnotené
Značka: Variant
€2,99
Momentálne nedostupné

Čierne mleté korenie je základom každej kuchyne. Jeho ostrá, pikantná chuť dokáže prehĺbiť chuť jedál a dodať im charakter. Ideálne sa hodí na ochutenie omáčok, vývarov, pečeného mäsa či grilovaných jedál. S jeho jemnou textúrou ho ľahko pridáte priamo do pokrmov alebo použijete ako posledný dotyk pri servírovaní. Ak chcete podčiarknuť chuť vašich obľúbených receptov, čierne mleté korenie je tou správnou voľbou.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie čierneho mletého korenia
Čierne mleté korenie

Použitie čierneho mletého korenia
Je nenahraditeľnou súčasťou slaných jedál, omáčok, marinád, polievok a šalátových dresingov. Používa sa na dochutenie rôznych pokrmov, ktorým dodáva intenzívnu pikantnú chuť a výraznú arómu.

Účinky čierneho mletého korenia

  • Zlepšuje trávenie
  • Má antioxidačné vlastnosti
  • Podporuje krvný obeh
  • Detoxikuje organizmus
  • Posilňuje imunitný systém

V súlade s nariadením ES č. 1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Uvedené vlastnosti vychádzajú z tradičných poznatkov ľudového liečiteľstva a rád našich starých mám. Nejde o lekárske odporúčanie – informácie sú získané z verejne dostupných zdrojov a nemusia byť odborné.

Recept: Paradajková omáčka s čiernym korením
Suroviny:

  • 400 g paradajkového pyré
  • 1 nasekaná cibuľa
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/4 lyžičky červenej papriky (voliteľné)

Postup:
Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Restujte, kým nezmäkne. Pridajte cesnak a opekajte ďalšie 1-2 minúty. Potom pridajte paradajkové pyré, cukor, soľ, čierne mleté korenie, oregano a červenú papriku. Omáčku varte na miernom ohni 10-15 minút, aby sa chute korenia prepojili s paradajkami. Omáčku môžete použiť na dochutenie cestovín, pizze, omáčok alebo ako dip na pečivo.

Výrobca: Variant
Balenie: 110 g

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola