Variant Korenie piatich vôní bez soli a glutamátu

Kód: 4110
Novinka
Neohodnotené
Značka: Variant
€4,99
Skladom

Sladko voňajúca, pikantná zmes korenia používaná v južnej Číne, ale aj vo Vietname je vhodná predovšetkým na pečenie mäsa, hydiny a na nakladanie mäsa. Nazýva sa tiež zmes piatich korenín. Niekedy sa pri príprave ešte dopĺňa zázvorom a kardamómom. Zaujímavo jej ochutíme čínske pokrmy z hovädzieho a iných druhov mäsa. Neobsahuje glutaman a soľ.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie
Klinček, badián, fenikel, biele korenie, škorica

Použitie
Na pečenie a nakladanie mäsa.

 


Wok so zeleninou a kuracím mäsom s korením Piatich vôní

Suroviny:

  • 2 kuracie prsia nakrájané na rezance
  • 2 lyžice oleja
  • 2 stredne veľké mrkvy nakrájané na tenké plátky
  • 1 cibuľa nakrájaná na polkolieska
  • 1 paprika nakrájaná na pásiky
  • 2 strúčiky cesnaku nasekané
  • 2 lyžičky zmesi korenia Piatich vôní
  • Soľ a biele korenie podľa chuti
  • Sójová omáčka

Postup:

  1. Na panvici alebo vo woku rozohrejte olej a pridajte nakrájané kuracie rezance. Smažte ich, kým nie sú dobre prepečené a zlatisté zvonku. Vyberte z panvice a odložte bokom.
  2. Do tej istej panvice pridajte mrkvu, cibuľu, papriku a cesnak. Krátko smažte, kým zelenina nezmäkne, ale zostane chrumkavá.
  3. Pridajte zmes korenia Piatich vôní a premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozložilo medzi zeleninou.
  4. Vráťte kuracie mäso do panvice a premiešajte so zeleninou.
  5. Dochucujte podľa potreby soľou, bielym korením alebo sójovou omáčkou.
  6. Podávajte teplé ako samostatné jedlo alebo s ryžou.

Výrobca: Variant
Balenie: 110 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: