Variant Nové korenie celé
Kód: 4063Podrobný popis
Zloženie
Nové korenie celé
Použitie nového korenia
Nové korenie sa používa do údenín, pri konzervácii mäsa, v kuchyni do omáčok a polievok, pri marinovaní rýb, do zmesí celého i mletého korenia. Taktiež tvorí aromatizujúcu esenciu v likérnictve, parfumérii aj v lekárstve.
Účinky nového korenia
- Podpora trávenia
- Posilnenie imunitného systému
- Znižuje zápaly
- Podpora trávenia tukov
- Antioxidačné účinky
(Podľa nariadenia ES č.1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Vyššie uvedené účinky sú formou tipov našich starých mám a tradičného ľudového liečiteľstva. Nejde o lekárske odporúčanie – vychádzame len z informácií z internetu, ktoré nemusia byť odborné.)
Korenené cuketové pickles
Suroviny:
- 10 ks menších cukiet
- 1 hrsť kôpru
- Soľ
Na nálev:
- 1 l vody
- 200 ml jablčného octu
- 200 g cukru krupica
- 1 lyžica horčičných semienok
- 0,5 lyžice semien koriandra
- 0,5 lyžice nového korenia celého
- 4 ks bobkového listu
- 1 lyžička soli
Postup:
- Cukety umyte a škrabkou na zeleninu nakrájajte na dlhé tenké plátky.
- Plátky cukety vložte do väčšieho cedníka, dôkladne ich osoľte, premiešajte rukami a nechajte asi 30 minút vypotiť.
- Medzitým pripravte nálev. V hrnci zmiešajte všetky ingrediencie, priveďte k varu a krátko povarte, len aby sa cukor rozpustil.
- Cuketu jemne osušte papierovou utierkou.
- Plátky cukiet poukladajte do pohárov, prekladajte snítkami kôpru. Zalejte teplým nálevom tak, aby bola zelenina celkom ponorená, a uzavrite viečkom.
Výrobca: Variant
Balenie: 90 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár