Variant Oregano
Kód: 4064Podrobný popis
Zloženie
Oregano sušené
Použitie oregana
Oregano je neoddeliteľnou súčasťou talianskej kuchyne, kde sa používa do omáčok na cestoviny, na pizzu a iné pokrmy. Oregano sa taktiež hodí do koreniacich zmesí pri grilovaní. Obohatí chuť šalátov, omáčok, polievok. Je vhodné aj pri výrobe bylinkového masla, marinád a omáčok na grilovanie.
Účinky oregana
- Antioxidačné účinky
- Antibakteriálne a protizápalové účinky
- Podporuje trávenie
- Podporuje imunitný systém
(Podľa nariadenia ES č.1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Vyššie uvedené účinky sú formou tipov našich starých mám a tradičného ľudového liečiteľstva. Nejde o lekárske odporúčanie – vychádzame len z informácií z internetu, ktoré nemusia byť odborné.)
Pečené kura s oreganom a citrónom
Suroviny:
- 4 kuracie stehná
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 čajové lyžičky sušeného oregana
- 1 citrón
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- V veľkej mise zmiešajte olivový olej, oregano, šťavu z polovice citróna, soľ a čierne korenie. Touto zmesou marinujte kuracie stehná. Nechajte ich odpočívať v marináde 15-20 minút.
- Pripravte si plech a vyložte ho papierom na pečenie.
- Marinované kuracie stehná položte na plech a pokvapkajte ich trochou marinády. Posypte ich strúhanou kôrou z druhej polovice citróna pre sviežu citrónovú vôňu.
- Pečte stehná v predhriatej rúre približne 35-40 minút, kým nie sú prepečené a zlatohnedé.
- Podávajte s prílohou podľa výberu, napríklad s pečenými zemiakmi alebo ryžou.
Výrobca: Variant
Balenie: 50 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár