Variant Paprika lahôdková
Kód: 4065Podrobný popis
Zloženie papriky lahôdkovej
Paprika mletá lahôdková
Použitie papriky lahôdkovej
Paprika lahôdková sa hodí na dochutenie rôznych mäsových jedál, ako sú guláše, dusené mäso a hydina. Je neoddeliteľnou súčasťou omáčok, dipov a zeleninových pokrmov.
Účinky papriky lahôdkovej
- Antioxidačné účinky
- Posilnenie imunitného systému
- Podpora trávenia
- Zlepšenie nálady
(Podľa nariadenia ES č. 1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Vyššie uvedené účinky sú formou tipov našich starých mám a tradičného ľudového liečiteľstva. Nejde o lekárske odporúčanie – vychádzame len z informácií z internetu, ktoré nemusia byť odborné.)
Vyprážaný kurací rezeň s paprikou a bylinkovým zemiakovým šalátom
Suroviny:
- 2 kuracie prsia
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice strúhanky
- 1 lyžička papriky lahôdkovej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olej na vyprážanie
Zemiakový šalát:
- 4 stredne veľké zemiaky
- 2 lyžice jemne nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Kuracie prsia nakrájajte na plátky a jemne ich naklepte.
- V mise zmiešajte múku, strúhanku, papriku lahôdkovú, soľ a čierne korenie.
- Plátky kuracieho mäsa obaľte v pripravenej zmesi z múky a strúhanky, aby boli rovnomerne pokryté.
- Na panvici rozohrejte olej a vložte obaľované kuracie plátky. Vyprážajte ich z oboch strán dozlatista, asi 4–5 minút na každej strane.
- Medzitým uvarte zemiaky v osolenej vode, kým nezmäknú. Nechajte ich vychladnúť a nakrájajte na menšie kocky.
- V mise zmiešajte nakrájané zemiaky, jemne nasekanú petržlenovú vňať, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.
- Hotové vyprážané kuracie rezne podávajte s bylinkovým zemiakovým šalátom.
Výrobca: Variant
Balenie: 120 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár