Variant Paprika pálivá
Kód: 4066Podrobný popis
Zloženie:
Paprika pálivá
Použitie papriky pálivej
Pálivú papriku môžete výborne využiť na dochutenie omáčok a marinád na mäso, ryby či zeleninu. Skvelo dopĺňa chuť guláša, grilovaného mäsa, pikantných omáčok a dipov.
Účinky papriky pálivej
- Stimulácia metabolizmu
- Zvýšenie termogenézy a podpora chudnutia
- Zníženie chuti do jedla
- Zlepšenie cirkulácie krvi
- Antioxidačné a protizápalové účinky
(Podľa nariadenia ES č.1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Vyššie uvedené účinky sú formou tipov našich starých mám a tradičného ľudového liečiteľstva. Nejde o lekárske odporúčanie – vychádzame len z informácií z internetu, ktoré nemusia byť odborné.)
Pikantné kuracie fajitas
Suroviny:
- 2 kuracie prsia (nakrájané na tenké plátky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na tenké prúžky)
- 1 paprika (nakrájaná na tenké prúžky)
- 1 čajová lyžička papriky pálivej
- 1 čajová lyžička mletého kmínu
- 1 čajová lyžička mletého cesnaku
- 1 čajová lyžička soli
- 1 polievková lyžica oleja
- Tortillové placky
- Syr, paradajky, avokádo, kyslá smotana podľa chuti
Postup:
- Vo veľkej panvici zohrejte olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a papriku a opražte, kým nezmäknú.
- Pridajte nakrájané kuracie prsia a opečte ich.
- Pridajte pálivú papriku, mletý kmín, mletý cesnak a soľ. Dobre premiešajte.
- Smažte kuracie mäso so zeleninou, kým mäso nie je úplne prepečené a zelenina chrumkavá.
- Pripravte si tortillové placky podľa návodu na obale.
- Na každú placku nasypte zmes kuracieho mäsa, cibule a papriky. Pridajte kyslú smotanu, paradajky, avokádo a syr podľa chuti.
- Placku zrolujte do tvaru fajity.
Výrobca: Variant
Balenie: 120 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár