Variant Paprika sladká
Kód: 4067Podrobný popis
Zloženie:
Paprika sladká
Použitie papriky sladkej
Paprika sladká výborne doplní chuť marinád, polievok, omáčok alebo domáceho pečiva. Často býva súčasťou rôznych zmesí korenia.
Účinky papriky sladkej
- Antioxidačné účinky
- Podpora trávenia
- Zdroj vitamínu C
- Protizápalové účinky
- Podpora zdravia očí
(Podľa nariadenia ES č.1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Vyššie uvedené účinky sú formou tipov našich starých mám a tradičného ľudového liečiteľstva. Nejde o lekárske odporúčanie – vychádzame len z informácií z internetu, ktoré nemusia byť odborné.)
Kuracia pečeň s paprikou sladkou
Suroviny:
- 4 kuracie stehná
- 2 polievkové lyžice oleja
- 2 čajové lyžičky papriky sladkej
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku
- 1/2 čajovej lyžičky cibuľového prášku
- Mleté korenie podľa chuti
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C. Na plech alebo do pekáča nalejte olej a rozotrite ho po celej ploche.
- V malej miske zmiešajte papriku sladkú, soľ, cesnakový prášok, cibuľový prášok a korenie.
- Každé kuracie stehno natrite olejom a obalte v zmesi korenia.
- Plech s kuracími stehnami vložte do vyhriatej rúry a pečte približne 40-45 minút, alebo kým stehná nezískajú zlatistohnedú farbu a chrumkavú kožu.
Výrobca: Variant
Balenie: 120 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár