Variant Paprika údená
Kód: 4068Podrobný popis
Zloženie:
Paprika údená
Použitie papriky údenej
Papriku údenú pridajte do marinád, ktoré dodajú naloženému mäsu tú pravú grilovaciu chuť, do omáčok, dipov, na grilovanú zeleninu, do pikantných alebo pečených pokrmov.
Účinky papriky údenej
- Antioxidačné a protizápalové účinky
- Podpora trávenia
- Zlepšenie kardiovaskulárneho systému
- Podpora metabolizmu
(Podľa nariadenia ES č.1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Vyššie uvedené účinky sú formou tipov našich starých mám a tradičného ľudového liečiteľstva. Nejde o lekárske odporúčanie – vychádzame len z informácií z internetu, ktoré nemusia byť odborné.)
Pečené zemiakové hranolky s údenou paprikou
Suroviny:
- 4 stredne veľké zemiaky
- 2 čajové lyžičky papriky údenej
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletého cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
Postup:
- Predhrejte rúru na 220 °C.
- Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na hranolky.
- V miske zmiešajte údenú papriku, soľ, mletý cesnak a olivový olej. Touto zmesou potrite zemiakové hranolky.
- Na plech vyložený papierom na pečenie rovnomerne rozložte hranolky.
- Pečte v predhriatej rúre 20-25 minút alebo kým nie sú hranolky zlatisto hnedé a chrumkavé.
- Hotové hranolky podávajte ako prílohu k rôznym jedlám, ako sú hamburgery, grilované mäso alebo šaláty.
Výrobca: Variant
Balenie: 120 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár