Variant Provensálske korenie

Kód: 4091
Novinka
Neohodnotené
Značka: Variant
€2,29
Momentálne nedostupné

Provensálske korenie je zmes byliniek a korenín typická pre kuchyňu regiónu Provence vo Francúzsku. Táto zmes je obľúbená pre svoju aromatickú a vyváženú chuť. Hlavné zložky provensálskeho korenia zahŕňajú rozmarín, tymian, oregano, šalviu, majoránku, petržlen, cesnak, slnečnicové semienka a soľ. Provensálske korenie sa používa pri príprave rôznych pokrmov, ako sú pečené mäso, omáčky, marinády, zeleninové jedlá a šaláty. Zmes dodáva jedlu bohatú a korenistú chuť, ktorá je charakteristická pre provensálsku kuchyňu. Navyše provensálske korenie počas varenia vytvára príjemnú aromatickú atmosféru a dodáva pokrmom autentický regionálny charakter.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie
oregano, rozmarín, bazalka, tymian, majoránka, estragón, šalvia, mäta, saturejka, levanduľa

Použitie
Provensálske korenie je ideálne na prípravu jedál z jahňacieho, baranieho mäsa, králika a kurčaťa. Skvelo sa hodí aj na grilované mäso alebo na marinovanie. Je vhodné aj do dusenej zeleniny s mäsom (napr. paradajky, papriky, cukety) alebo do čisto zeleninových pokrmov bez mäsa.

Účinky provensálskeho korenia

  • Antioxidačné vlastnosti
  • Antibakteriálne a protizápalové účinky
  • Podpora trávenia
  • Posilnenie imunitného systému
  • Podpora pamäti a koncentrácie
  • Stimulácia chuti do jedla

V súlade s nariadením ES č. 1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Vyššie uvedené vlastnosti sú založené na tradičných poznatkoch ľudového liečiteľstva a rád našich starých mám. Nejde o lekárske odporúčanie – informácie pochádzajú z verejne dostupných zdrojov a nemusia byť odborné.

Recept: Kuracie prsia na provensálsky spôsob
Suroviny:
4 kuracie prsia, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžičky provensálskeho korenia, 2 strúčiky cesnaku, 1 citrón, soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Pripravte marinádu zmiešaním olivového oleja, provensálskeho korenia, nasekaného cesnaku, citrónovej šťavy, soli a korenia.
  2. Kuracie prsia umyte, osušte a dôkladne obalte v marináde.
  3. Marinujte mäso v chladničke aspoň 1 hodinu.
  4. Rozohrievajte gril na strednú teplotu. Položte marinované prsia na gril a grilujte 5-7 minút z každej strany, až kým nie sú prsia dobre prepečené a zlatisté.
  5. Podávajte s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Výrobca: Variant
Balenie: 50 g

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola