Použitie kmín celý Používa sa na dochutenie polievok, šalátov, bylinkových omáčok, nátierok, pod dusené mäso, do ražného chleba, pečiva, pri varení zemiakov a pod.
Účinky kmín celý
Podpora trávenia
Protizápalové účinky
Antioxidant
Zmierňuje bolesť (napr. menštruačnú)
Posilňuje imunitný systém
Pomáha regulovať hladinu cukru v krvi
(Podľa nariadenia ES č. 1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Vyššie uvedené účinky sú formou tipov našich starých mám a tradičného ľudového liečiteľstva. Nejde o lekárske odporúčanie – vychádzame len z informácií z internetu, ktoré nemusia byť odborné.)
Grilovaná zelenina
Suroviny:
Zelenina nakrájaná na väčšie kusy (napr. paprika, cuketa, baklažán, cibuľa, mrkva)
2 lyžice olivového oleja
1 lyžička celého kmínu
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlen alebo koriander)
Postup:
Rozohrejte gril na stredne vysokú teplotu.
V mise zmiešajte nakrájanú zeleninu s olivovým olejom, celým kmínom, soľou a čiernym korením. Dobre premiešajte.
Položte zeleninu na rozpálený gril a grilujte 10–15 minút. Občas ju otočte, aby sa rovnomerne opiekla a získala zlatohnedú farbu.
Vyberte zeleninu z grilu a nechajte ju chvíľu odpočinúť.
Na záver ozdobte grilovanú zeleninu čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo koriander.
Výrobca: Variant Balenie: 120 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.