Variant Rasca mletá

Kód: 4061
Neohodnotené
Značka: Variant
€2,09
Skladom

Rasca lúčna alebo tiež korenistá je jedným z vôbec najstarších korenín. Pre svoju aromatickú vôňu bol považovaný za rastlinu, ktorá chráni pred zlými kúzlami. Rastie voľne na našich lúkach, v celej strednej a severnej Európe, na Sibíri av Prednej Ázii. Sú vyšľachtené kultúrne odrody rasce. Rasca sa pestuje u nás, v Holandsku, Rusku a Ukrajine, prakticky vo všetkých krajinách strednej Európy aj inde. Korenie sa ním bylinkovej a zemiakovej polievky, šaláty, používa sa do bylinkových omáčok, nátierok z tvarohu, pod dusené mäsa. Je to nenahraditeľné korenie do ražného chleba, pečiva, na pečenie, do koreňových zmesí, do omáčok, polievok nátierok, pri varení zemiakov, na konzerváciu, pri výrobe likérov atď. Rascu možno používať ako celú, tak aj mletý.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie kmín mletý
Kmín mletý

Použitie kmín mletý
Používa sa na dochutenie polievok, šalátov, bylinkových omáčok, nátierok, pod dusené mäso, do ražného chleba, pečiva, pri varení zemiakov a pod.

Účinky kmín mletý

  • Podpora trávenia
  • Protizápalové účinky
  • Antioxidant
  • Zmierňuje bolesť (napr. menštruačnú)
  • Posilňuje imunitný systém
  • Pomáha regulovať hladinu cukru v krvi

(Podľa nariadenia ES č. 1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Vyššie uvedené účinky sú formou tipov našich starých mám a tradičného ľudového liečiteľstva. Nejde o lekárske odporúčanie – vychádzame len z informácií z internetu, ktoré nemusia byť odborné.)


Kmínové mleté mäso

Suroviny:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo hydinové)
  • 1 cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 lyžička mletého kmínu
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžica oleja

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej na strednej teplote.
  2. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a smažte ich dozlatista.
  3. Pridajte mleté mäso a premiešajte, kým nie je dobre prehriate.
  4. Pridajte mletý kmín, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozložilo.
  5. Pokračujte v pečení masovej zmesi, kým nie je mäso úplne uvarené a dosiahne správnu konzistenciu.

Podávanie: Hotové mleté mäso s kmínom môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou, zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Výrobca: Variant
Balenie: 90 g

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: