Variant Zemiakové placky

Kód: 4075
Neohodnotené
Značka: Variant
€2,69
Skladom

Zemiakové placky, známe aj ako zemiakové lokše, je tradičné  jedlo pripravované z jemne nastrúhaných zemiakov zmiešaných s múkou, vajcami, cesnakom, majoránom a ďalším korením. Smažia sa dozlatista a podávajú sa buď ako hlavné jedlo, alebo ako príloha.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie:
cesnak, cibuľa, rasca, majorán, soľ, paprika, cukor, čierne korenie

Použitie:
Na zemiakové placky, ale aj do zemiakovej polievky. Zmes je určená na prípravu obľúbených zemiakových placiek, do hrachovej, zemiakovej a cesnakovej polievky. Možno ju použiť aj na králika, baranie mäso, pečené a restované zemiaky, na hrianky, sedliacke omelety a pod.

 


Recept: Zemiakové placky

Suroviny:
4 stredne veľké zemiaky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžička korenia Zemiakové placky, olej na smaženie

Postup:

  1. Príprava: Ošúpte zemiaky a nastrúhajte ich na jemnom strúhadle. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte. Zemiaky vložte do sitka a odstráňte prebytočnú šťavu.
  2. Miešanie: Vo väčšej mise zmiešajte nastrúhané zemiaky, cibuľu, cesnak, vajcia, hladkú múku a korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Smaženie: Na panvici rozohrejte olej. Lyžicou odoberajte porcie zmesi a vytvárajte z nich placky. Placky opatrne položte na rozpálenú panvicu a smažte z oboch strán do zlatista.
  4. Dokončenie: Hotové zemiakové placky preložte na tanier s kuchynským papierom, aby sa odstránil prebytočný olej.

Výrobca: Variant
Balenie: 110 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: