Variant Zmes na bravčovú pečienku

Kód: 4107
Novinka
Neohodnotené
Značka: Variant
€4,99
Momentálne nedostupné

Zmes na bravčovú pečienku sa používa na dochutenie bravčového mäsa pri pečení. Táto zmes obsahuje rôzne koreniny a bylinky, ktoré dokonale ladia s bravčovým mäsom a dodávajú mu bohatú a korenistú chuť. Zmes na bravčovú pečienku sa nanáša na mäso pred pečením, aby sa chute a arómy prepojili s mäsom a vytvorili lahodnú a voňavú kôrku na povrchu. Táto koreniaca zmes môže byť taktiež pridaná do omáčok alebo marinád, ktoré sprevádzajú bravčovú pečienku, čím zvýrazňuje chuť a arómu pokrmu.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie
Cibuľa, cesnak, biele a čierne korenie, oregano, sladká paprika, horčica, rasca, ligurček.

Použitie
Jemne mletá zmes korenín je určená predovšetkým na tučnejšie mäso – plnený bôčik, mäsové rolády, hovädzie, baranie a jahňacie pečienky, na divinu, ale aj na pečenie moriaka, kurčaťa a na prípravu minútok.

Účinky

  • Antioxidačné vlastnosti
  • Podpora trávenia
  • Posilnenie imunitného systému
  • Antibakteriálne a protizápalové účinky

V súlade s nariadením ES č. 1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Vyššie uvedené účinky sú inšpirované tradičnými poznatkami ľudového liečiteľstva a poznatkami našich starých mám. Nejde o lekárske odporúčanie – informácie pochádzajú z verejne dostupných zdrojov a nemusia byť odborné.

Recept: Korenisté bravčové mäso
Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (plece, stehno alebo kotlety)
  • 2 lyžičky zmesi na bravčové mäso
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice oleja

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V miske zmiešajte korenie na bravčové mäso, soľ, čierne korenie a olej.
  3. Bravčové mäso očistite a nakrájajte na porcie, ak je to potrebné.
  4. Mäso vložte do misy s pripravenou zmesou a dôkladne premiešajte, aby bolo rovnomerne obalené.
  5. Pripravené mäso dajte do pekáča a podlejte trochou vody. Pekáč zakryte.
  6. Pečte približne 1,5 až 2 hodiny, alebo kým mäso nebude mäkké a šťavnaté. Počas pečenia pravidelne kontrolujte a podlievajte výpekom z pekáča.
  7. Hotové mäso podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakmi, ryžou alebo zeleninou.

Výrobca: Variant
Balenie: 170 g

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola